Filantropiskt stöd till det fria kulturlivet

Hur kan kulturaktörer arbeta med donationer och liknande privat stöd som kompletterande finansiering?

Brakeley Nordic genomför ett projekt 2023-2025 för att stötta kultursektorn att arbeta mer strukturerat med filantropiskt stöd som en alternativ/kompletterande finansiering. Filantropiskt stöd är idag ganska begränsat till kultursektorn i Sverige (jämfört med t.ex. våra nordiska grannländer) men vi ser ett ökande intresse från både kulturaktörer och från filantropiska intressen. Projektet finansieras av Kulturbryggan och riktar sig specifikt till det fria kulturlivet.

Fördjupande kurser

Inom ramen för projektet erbjuder vi bl.a. fördjupande kurser. Under 2024 kommer vi erbjuda den fördjupande kursen vid olika tillfällen.

Under 2024 erbjuder vi den fördjupande kursen vid olika tillfällen.

I höst anordnas Modul A i Luleå 17 september, vilket är den sista uppsättningen vi gör inom ramen av
projektet med Kulturbryggan. Efter det har vi flera tillfällen som anordnas i samarbete med andra aktörer (Region Sörmland , Statens Konstråd och Kulturakademin). 

Mer information om kurserna.

Rapport

Juni 2023: Vi har publicerat en rapport om filantropiskt stöd till det fria kulturlivet som går att ladda ned kostnadsfritt.

Om du vill hålla dig uppdaterad om projektet och få inbjudningar till våra aktiviteter så kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev nedan.

By clicking the button, I hereby consent to receiving newsletters and information about future events and trainings from Brakeley Nordic. I understand that my contact information will be saved and handled in accordance with their GDPR policy.