June 24 @ 10:00 am - 11:00 am

Introwebbinar: Information om kurs för kulturaktörer (juni)

Detta kostnadsfria webbinar presenterar den fördjupande kurs som Brakeley anordnar inom ramen för det pågående projektet om filantropiskt stöd till kultursektorn.  Projektet genomförs med stöd av Kulturbryggan. Kursen riktar sig i första hand till kulturaktörer som vill lära sig mer om filantropi och fundraising, t.ex. verksamhetschefer, konstnärliga ledare, styrelseledamöter och andra. Nästa kurstillfälle startar 17 september i Luleå.

Kursupplägg

Den fördjupande kursen består av tre moduler som anordnas vid tre olika dagar.

  • I modul A går vi igenom en introduktion till filantropi och fundraising. Vi tittar närmare på kultursektorns förutsättningar och går igenom viktiga framgångsfaktorer.
  • I modul B går vi igenom och tittar på ett arbetssätt att arbeta med filantropiska donationer som kallas för seven steps.
  • De som vill gå vidare att arbeta med filantropiskt stöd för sin egen verksamhet ger vi mer handfast stöd till i modul C, utifrån det deltagarna reflekterat över i Modul A och B

Deltagaravgift

Deltagaravgiften är kraftigt subventionerad för verksamheter i det fria kulturlivet tack vare projektets stöd från Kulturbryggan.

  • Subventionerad deltagaravgift: 800 kr exkl moms. I priset ingår Modul A–C samt en enklare form av löpande coachning hela projektperioden.
  • Enskilda kulturaktörer och andra riktigt små verksamheter i det fria kulturlivet (årliga intäkter under 1 miljon kronor) har möjlighet att delta helt kostnadsfritt genom en enkel ansökan.
  • Vi välkomnar även andra deltagare, t.ex. kulturaktörer med offentlig huvudman. För dessa gäller ordinarie deltagaravgift: 8000 kr exkl moms för Modul A och B.

Under 2024 erbjuder vi den fördjupande kursen vid olika tillfällen. I höst anordnas Modul A i Luleå 17 september. Vi har också flera tillfällen i höst som anordnas i samarbete med andra aktörer (Region Sörmland,  Statens konstråd i Stockholm, och Kulturakademin i Göteborg). Detta informerar vi mer om under webbinariet.

 

Anmäl dig till denna webbinar genom att klicka på “Anmälan” på länken nedan.

För frågor, kontakta Hanna Szinai på hanna.szinai@brakeley.se eller på 073 71 97 536

 

Sign up to our newsletter to get updates on webinars, seminars, and trainings

By clicking the button, I hereby consent to receiving newsletters and information about future events and trainings from Brakeley Nordic. I understand that my contact information will be saved and handled in accordance with their GDPR policy.